Näitan ainukest tulemust

Pähklivõi

Pähklivõi on röstitud ja jahvatatud maapähklitest valmistatud võie, mis on levinud toiduaine Ameerika Ühendriikides ja Kanadas, Hollandis, Suurbritannias ning teatud Aasia riikides, eriti Filipiinidel ja Indoneesias. Viimastel aastatel on see levimas ka väga laialdaselt üle kogu Euroopa.

Kaks peamist maapähklivõi tüüpi on krõmpsuvad (Crunchy) ja siledad (Smooth). Loe lähemalt

Crunchy maapähklivõi puhul lisatakse parema tekstuuri saavutamiseks maapähkli tükikesi. Smooth maapähklivõis on pähklid ühtlaselt jahvatatud, moodustades kreemja struktuuri. Ameerika Ühendriikides nõuavad toidualased eeskirjad, et iga toode, mis on märgistatud kui maapähklivõi, peab sisaldama vähemalt 90% maapähkleid, ülejäänud 10% sisaldab tavaliselt soola, magusaineid ja emulgaatorit või karastatud taimeõli, mis takistab maapähkliõli eraldumist. Ühendriikides ei tohi ükski maapähklivõi sisaldada kunstlikke magusaineid, keemilisi säilitusaineid, looduslikke või kunstlikke värvaineid.

Fit360 lähtub oma valikus 100% puhtuse printsiibist. Reeglina on meil müüdavad maapähklivõid kõik 100% puhtad, siiski võib olla erandeid – soovitame lugeda enne maapähklivõi soetamist toote infot.

Maapähklivõi kasutamine

Maapähklivõi on suurepärase maitse ja väga suure toiteväärtusega toode. Pähklivõi koosneb pähklitest ja tänu sellele on see väga suure proteiinisisaldusega nagu pähklid isegi. Valgud on kõige olulisem lihasmassi kasvatamiseks vajalik aine. Ühtlasi on pähklivõi ka üsna kõrge rasvasisaldusega, sisaldades umbes 40 protsenti rasva. Aga see ei ole põhjus muretsemiseks, sest tegemist pole mitte kahjulike rasvadega, vaid loodusliku taimse rasvaga, mis on meie organismile kasulik. Pähklivõi on väga kõrge kalorisisaldusega ning juba väike kogus annab täiskõhu tunde ja korraliku koguse energiat. Just sel põhjusel on soovitatav see imemaitsev toode oma menüüsse lisada. Nautige seda lihtsalt saial või röstsaial. See maitsev toode on ka väga sobilik magustoitudesse või kokteilidesse lisamiseks. Pähklivõid võib kasutada ka küpsetistes – see on suhkruvaba ja lisab hõrku pähkliaroomi. Maapähklivõi on omataolistest kõige populaarsem.

Mandlivõi

Mandlivõi valmistatamiseks kasutatakse tavaliselt ainult ühte koostisosa – röstitud mandleid. Mandlid on ainulaadsed oma väga toiterikka koostise poolest. Mandlivõi on mitte ainult suurepärase monoküllastumata rasvhapete profiiliga, vaid tänu suurele valgu-, E-vitamiini ja kiudainete sisaldusele ka suurepärane energiaallikas. Võrdluses maapähklivõiga sisaldab mandlivõi rohkem Kaaliumi, Rauda, E-vitamiini, Mangaani ning küllastumata rasvhappeid. Kõvasti vähem on mandlites küllastunud rasvhappeid

Mandlivõi sisaldab suures koguses rasvhappeid, mis on kehale väga kasulikud. Rasvahapped toetavad südame tervist, aitavad hoida kolesteroolitaset normi piires ning soodustavad rasvapõletust. Mandlivõi sobib nii toitumist jälgivatele inimestele, nälja kustutuseks kui ka magusaks suupisteks. Lisaks on see ideaalne aktiivsetele inimestele, kuna on suurepärane valkude ja oleiinhappe allikas, millel on sarnaselt oliiviõliga tervisele positiivne mõju ja tähtis osa südamehaiguste ennetamisel. Samuti sobib see ideaalselt taimetoitlastele ja veganitele.

Mandlivõi kasulikud omadused

  • 100% looduslik – valmistatud ainult röstitud mandlitest
  • Ei sisalda lisatud soola
  • Looduslik magneesiumiallikas
  • Ei ole palmiõli
  • Kõrge kiudainesisaldus
  • Sisaldab suures koguses looduslikke valke
  • Sisaldab ainult looduslikke suhkruid
  • Aitab kolsterooli taset vähendada
  • Sisaldab kasulikke rasvhappeid
  • Toetab südame- ja veresoonkonda
  • Gluteenivaba ja sobibilik veganitele.

Mandlivõi kasutamine

Mandlivõid võib kasutada ideaalis ükskõik mis toidukorrana. Eriti hea on seda kasutada hommikusöögiks, nii on teil energiat kogu päevaks. Samuti sobib see suurepäraselt tervislikesse toitudesse – näiteks smuutidesse, kastmetesse, küpsetistesse või magustoiduks. Enne kasutamist on kindlasti soovitatav mandlivõi läbi segada, pikalt seistes võib see muidu kihistuda.

India Pähklivõi

India Pähklivõi sisaldab 100% vaid India ehk kašupähkleid. Ei ole lisatud soola, suhkrut, palmiõli, säilitusaineid ega teisi lisaaineid. Ainult naturaalsed koostisosad. India Pähkli või sisaldab suures koguses B grupi vitamiine, kiudaineid, mineraale nagu magneesium, tsink, fosfor, kaalium, raud, vask ja mangaan. Tervislik, toitev ja uskumatult maitsev. India pähklivõi on lihtsalt suurepärane toode tervisliku toitumise jälgijatele.

India Pähklivõis olevad Mono- ja polüküllastumata rasvad on väga kasulikud südame tööks ning moodustavad fantastilise eine neile kes soovivad säilitada tasakaalustatud toitumist. India pähkli või on ideaalne ka aktiivsele inimesele, sest selles on suures koguses valke ja on väga suure kalori sisaldusega, mis võimaldab kehal korralikult toitained saada, mis on taastumise aluseks füüsiliselt aktiivsetel inimestel. Kašupähklid mis on India pähklivõis kasutatud on röstitud ennem jahvatamist, et säilitada mõnusad maitse ja pehme tekstuur.