E Vitamiin
E-vitamiin ehk tokoferoolid on E-vitamiini laadset toimet avaldavate ainete koondnimetus, ka bioaktiivsete biomikromolekulide rühm ja asendamatu rasvlahustuv vitamiin, mille vormid on lähedase ehituse, antisteriilse, antikoagulantse ja ka antioksüdantse toimega rasvlahustuvad ühendid. E-vitamin on biomembraanide (ka kloroplastide membraanide) oluline koostisosa.
E-vitamiini põhirolliks on antioksüdantsus. Ta on olulisim lipofiilne naturaalne antioksüdant inimroganismis. Lipofiilsuse tõttu akumuleerub vitamiin E biomembraanides, vere lipoproteiinides ja rasvkoe rakkudes, kus reageerib hapniku reaktiivsete osakestega – realiseerub antioksüdatiivne roll. Loe lähemalt
Vitamiinid ja Mineraalid
Biotiin
Vitamiinid ja Mineraalid
MCT Õli
Kasulikud rasvhapped
Vitamiinid ja Mineraalid
Vitamiinid ja Mineraalid
Multivitamiinid
Vitamiinid ja Mineraalid
Kasulikud rasvhapped
Vitamiinid ja Mineraalid
BCAA
Kasulikud rasvhapped
Astelpajuõli + Mustsõstraseemneõli 500mg (60geelkapslit) Parim enne: 10/21
Vitamiinid ja Mineraalid
Vitamiinid ja Mineraalid
Samuti omistatakse E-vitamiinile vähki ennetavat ja Alzheimeri tõve sümptomeid leevendada aitavat toimet. E-vitamiinist võib kasu olla suhkruhaigusega kaasnevate, eriti silmadega seotud kahjustuste ennetamisel.
Kuna E-vitamiiin on rasvlahustuv, omastab organism seda kõige paremini koos vähemalt mingil määral rasva sisaldavate toitudega. Puutudes kokku valguse, kuumuse või õhuga, on oht, et E-Vit. kaotab oma mõju. Seega on soovitatav vastavaid toidulisandeid säilitada pimedas ja jahedas.
E-vitamiini on vaja:
rakkude vananemise pidurdamiseks,
hemoglobiini normaalse taseme hoidmiseks,
kapillaaride seinte tugevamaks muutmiseks,
lümfotsüütide, puna- ja valgeliblede kaitseks, mille tõttu paraneb organismi varustatus hapnikuga ja üldine kaitsevõime,
verehüübimiseks, südamelihase tööks, närvikoe talituseks ja immuunfunktsiooniks.
järglaste saamiseks, fertiilsuse säilitamiseks.