Näitan ainukest tulemust

E Vitamiin

E-vitamiin ehk tokoferoolid on E-vitamiini laadset toimet avaldavate ainete koondnimetus, ka bioaktiivsete biomikromolekulide rühm ja asendamatu rasvlahustuv vitamiin, mille vormid on lähedase ehituse, antisteriilse, antikoagulantse ja ka antioksüdantse toimega rasvlahustuvad ühendid. E-vitamin on biomembraanide (ka kloroplastide membraanide) oluline koostisosa.

E-vitamiini põhirolliks on antioksüdantsus. Ta on olulisim lipofiilne naturaalne antioksüdant inimroganismis. Lipofiilsuse tõttu akumuleerub vitamiin E biomembraanides, vere lipoproteiinides ja rasvkoe rakkudes, kus reageerib hapniku reaktiivsete osakestega – realiseerub antioksüdatiivne roll.

Vit. E on vajalik, et aidata säilitada skeleti-, südame- ja silelihaste struktuuri ja tagada nende talitlus. Samuti toetab ta punaste vereliblede teket ja aitab tagada raua, Seleeni, A- ja K vitamiini varusid organismis. Usutakse, et E-vitamiinil on positiivne mõju immuunsüsteemile ja et see aitab kaitsta keha südame­haigustega päädida võivate oksüdatiivsete kahjude eest.

Samuti omistatakse E-vitamiinile vähki ennetavat ja Alzheimeri tõve sümptomeid leevendada aitavat toimet. E-vitamiinist võib kasu olla suhkruhaigusega kaasnevate, eriti silmadega seotud kahjustuste ennetamisel.

Kuna E-vitamiiin on rasvlahustuv, omastab organism seda kõige paremini koos vähemalt mingil määral rasva sisaldavate toitudega. Puutudes kokku valguse, kuumuse või õhuga,  on oht, et E-Vit. kaotab oma mõju. Seega on soovitatav vastavaid toidulisandeid säilitada pimedas ja jahedas.

E-vitamiini on vaja:

rakkude vananemise pidurdamiseks,
hemoglobiini normaalse taseme hoidmiseks,
kapillaaride seinte tugevamaks muutmiseks,
lümfotsüütide, puna- ja valgeliblede kaitseks, mille tõttu paraneb organismi varustatus hapnikuga ja üldine kaitsevõime,
verehüübimiseks, südamelihase tööks, närvikoe talituseks ja immuunfunktsiooniks.
järglaste saamiseks, fertiilsuse säilitamiseks.

-20%
-21%
-20%

Aminohapped

ISO GO (600g)

11.90 9.49