Näitan ainukest tulemust

Kaseiin

Kaseiin on piimatoodetes sisalduv valk. Piimavalk koosneb 80% ulatuses kaseiinist ja 20% ulatuses vadakust.  Kaseiini kasutatakse nii toiduaine- ja ravimitööstuses, mitmesuguste kemikaalide sideainete koostisena kui ka toidulisandina (Kaseiini valk).

Kaseiini valk koosneb mitmest kaseiinitüübist (α-s1, α-s2 , ß, ja 6). Neil on oma aminohappeline koostis, geneetilised variatsioonid ja funktsionaalsed omadused. Kaseiini suur fosforisisaldus võimaldab tal sisaldada palju kaltsiumi, mis teeb kaseiini väga heaks kaltsiumiallikaks. Puhtal kujul on kaseiin valge, tahke, maitsetu ja lõhnatu aine. Kaseiin talub ka hästi kuumust. Kõrge temperatuuriga lühiajalised pastöriseerimistingimused ei mõjuta valgu funktsioone ega toiteväärtust. Loe lähemalt

-8%
59.90
Kuumakse al. 5.15
-9%

Proteiinibatoonid/Vahepala/Snäkid

Fast Pancake Mix (450g)

19.89
-7%

Taastajad/Peale trenni

Micellar Casein (700g)

26.90
-12%

Taastajad/Peale trenni

Real Casein (700g)

29.90
63.99
Kuumakse al. 5.45
-19%

Aminohapped

BSN Syntha-6 (380g)

12.89
-20%

Valgud/Proteiinid

Real Casein (1800g)

39.89
Kuumakse al. 6.78
-19%
29.89

Piimavalgu jaotamine kaseiinideks ja vadakuvalkudeks põhineb nende erineval lahustuvusel pH 4,6 juures. Kaseiinid muutuvad lahustumatuks ja sadenevad, kuid vadakuvalgud jäävad selle pH väärtuse korral lahusesse. Kaseiin on piimas kaltsiumkaseinaat-kaltsiumfosfaat kompleksina, mis seob rohkesti vett. Seetõttu on kaseiin, mis ise peaaegu ei lahustu vees, võimeline siduma 1 g kaseiini kohta vähemalt 2,5 g vett. 12-14 kg kooritud piimast saab ca 1 kg toorest kaseiini. Kaseiini valmistatakse ainult kooritud piimast. Võipiim ei kõlba kaseiini valmistamiseks suure rasvasisalduse tõttu.

Kaseiini valk

Jõutreeninguga tegelevate inimeste seas on kaseiin populaarne toidulisand, kuna see seedub kehas aeglaselt ning varustab lihaseid vajalike aminohapetega ligi seitsme tunni jooksul. Kaseiin aitab keharakkudel valke sünteesida ning aitab seetõttu kaasa lihaste kasvule ja rasvapõletamisele. 2010. aastal tehtud uuring tõestas, et 12 nädala jooksul aitas kaseiinivalk rohkem lihasmassi kasvatada ja jõunäitajaid parandada kui vadakuvalk. Samal aastal tõestati, et kaseiini tarbimine võib vähendada ka hammaste emaili erosiooni teket.

Kaseiini valk on rikkalik kauatoimiv proteiini allikas. Aeglase kaseiini seedimise efektiks on pikaaegne ning etapiline lihaste varustamine aminohapetega samal ajal, kui vadakuvalk on juba lõpetanud oma mõju. Uuringud on näidanud, et kaseiini täielik imendumine ning keha varustamine aminohapetega võib kestab lausa kuni 7 tundi. Tänu sellele tekib tugev antikataboolne efekt, mida näiteks ei teki vadakuvalgu tarbimisel. Seetõttu kutsutakse kaseiini ka öövalguks, mis tähendab, et enne magama minekut on see kehale efektiivsem, kui vadakuvalk. Samas, kui peale treeningut on parem just vadakuvalk, sest keha vajab taastavaid valke koheselt.

Vaata meie tervet Valkude valikut SIIT!